Hvor høy er egentlig Stoltzen?
søndag 01. juli 2018 20:32

For mange er sommerferien godt i gang, og været byr på fine forhold til å allerede smake på de over 900 trappene som tar deg opp verdens bratteste løp for førtiende gang mot slutten av September. Men hvor høyt er det egentlig vi kjemper oss opp, hvor høy er egentlig verdens bratteste løp?

 

 

På startstreken forteller infoskiltet at de over 900 trappetrinnene og stigningen på 34,5% tilsvarer en høydeforskjell på 313.5 meter. En høyde basert på målinger gjort med GPS, og er derfor ikke helt nøyaktig. Dette ville Norconsult gjøre noe med når Stoltzen spurte om deres interesse. Den Stoltzeaktive bedriften stilte med ti landmålere fredag 29. Juni for å finne ut på centimeteren hvor mange meter tusener av Bergensere, bedrifter og andre tapre mennesker klatrer hvert år, og i år for 40-ende gang. I tillegg ble høyden av mellomtidene målt i den lange arbeidsdagen hos landmålerne. Et møysommelig arbeid hvor målestasjonene må ha klar sikt seg imellom helt fra bunn til topps, og ettersom trærne er grønne i sommervarmen var sikten opp gjennom Stoltzen av dårligere kvalitet. Av den grunn ble etappene mange, men resultatet blir bra og skaper stor spenning blant Bergensere. Oddvar Holsen har som eneste person stått på startstreken på alle Stoltzen 39 løp og gleder seg til å vite hvor mange meter han har kjempet seg gjennom år etter år. I år feirer Stoltzen Løpet 40 år og Oddvar lover å stille sprek på start nok en gang, men med en bedre tanke om hvor høyt det er til topps.

Resultatet av målingen kan leses her: https://www.bt.no/100Sport/andreidretter/I-arevis-har-vi-vart-feilinformert-Stoltzen-er-kortere-enn-alle-har-trodd-257658b.html

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)